sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Oona G&G1


Eilen osallistuin Oonan kanssa paikalliseen toko-kokeeseen, Gedrag &Gehoorzaamheid 1, joka vastaa luokaltaan Suomen tottelevaisuuskokeiden avointa luokkaa. Pääsimme siis testaamaan meille uusia koesääntöjä sekä liikkeitä. Tuomarinamme toimi mies nimeltään Cor van Dort.

Kokeeseen pääsy oli todella tuskan alla, mistään ei meinannut löytyä koetta johon olisimme mahtuneet. Täällä kun pääsääntöisesti kokeita järjestetään vain omille koirakerholaisille ja ulkopuoliset pääsevät mukaan jos tilaa jää. Mutta kuten seuran etsimisessä myös kokeiden etsimisessä sitkeys palkittiin ja vihdoin löysimme kokeen johon pääsimme mukaan.

Oona siis osallistui kokeeseen juoksuisena ja tästä syystä jouduimme suorittamaan kokeen viimeisenä. Tämä käytäntö olisi hyvä olla myös Suomessa, kun harmittaa aina jättää kokeet väliin juoksuaikojen takia.

Seuraaminen oli pitkä, useine käännöksineen sekä juosten että normaalia vauhtia. Täyskäännöksiä paljon sekä peruuttaen seuraamista. Mutta Oonan seuraaminen oli parasta mitä hän on ikinä tähän mennessä kokeissa näyttänyt. Seuraamisen harjoittelut siis alkavat tuottamaan tulosta, vihdoin!

Paikalla makuun, liikkeestä istumisen sekä seisomisen neiti suoritti tasaisen varmasti. Ei mitään ongelmia näissä liikkeissä. Taas kerran, noudon "irti"-käskynä voisin käyttää sitä omaa käskyäni, enkä kaverin. Eihän koira osaa irroittaa käskyllä "Kiitos" jos sille on opetettu käsky "irti". Tästä tyhmästä muutaman pisteen menetyksestä saan syyttää ihan vain itseäni. Ruutuun Oona löysi hienosti ja vauhdilla, itse tein pienen virheen kun en heti tajunnut antaa "maahan"-käskyä. Vaan odotin niin, että neiti oli jo ylittänyt ruudun josta syystä jouduin toistamaan käskyn. Hyppy oli Oonalta hieno. Samoin myös luoksetulo, erittäin nopealla tahdilla. Kaukokäskyissä meillä oli hieman ongelmia vaihtojen kanssa, ensimmäiset vaihdot jäivät kokonaan suorittamatta. En tiedä mikä näissä on mennyt vikaan, ennen kun nuo kaukokäskyt ovat olleet liikkeitä vahvimmasta päästä. Mutta kun neiti vaihdot tekee, hän tekee ne hienosti. Ollenkaan etenemättä.

Liikkeiden välissä Oona oli jatkuvasti käskyn alla, koska täällä on tapana pitää koira koko kokeen ajan käskyn alla. Ja yllättävän hienosti neiti jaksoikin tämän, täytyy siis ottaa ihan Suomessakin tämä käyttöön. Se kun oikeasti näytti toimivan hyvin.

Saimme siis kokeesta tuloksen G&G1 ja hienon diplomin suorituksesta. Saimme samalla myös oikeudet siirtyä luokkaan G&G2 eli vastaavaan luokkaan kuin Suomen voittajaluokka. Suunnitelmissa onkin nyt siirtyä suoraan ylempään luokkaa ja toivoa, että löytäisimme täältä vielä kokeita joihin mahdumme.

Hienoa työtä Oonalta!

3 kommenttia:

 1. Teillä menee siellä niin mahatavasti! Onneksi olkoon hienosta tuloksesta! Manun etenemistä puruissa on mielenkiintoisaa seurata. Pisteet teille.

  VastaaPoista
 2. Onnea! :) Tosi mielenkiintoista lukea, miten kisasysteemit pyörii jossain muualla. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Rebecca sekä Tiina :)
  Päivitykset ovat hetken tauolla nyt, tai niin kauan, että saan taas tietokoneeni toimimaan.

  VastaaPoista