tiistai 1. lokakuuta 2013

Pentumaisia kuulumisia

Niin alku vuosi tuli ja kului älyttömän hurjaa vauhtia. Oonan sekä Manun kanssa jatkoimme IPO harrastusta Hollannin mailla ja Oona kehittyi lajissa niinkin hyväksi, että olisi kisakentät kutsuneet syksyllä ellei suunnitelmissa olisi ollut neidin astutus. Saimme taitavan maalimiehen avuksemme, joka on aiemmin Nord-Hollandin paras maalimies palkinnon ansainnut. Hänen opissaan oli loistavaa jatkaa harrastusta. Siispä suunnitelmissamme onkin jatkaa harrastusta pentujen jälkeen ja jospas sitä ensi vuoden puolella pääsisi kokeilemaan kisakenttiäkin, hurjaa!

Tosiaan, Oonan juoksuja odottelimme kauan ja hartaasti ja vihdoin ja viimein tuo odotettu päivä sitten koittikin.

Hurautimme autolla Hollannin mailta Belgian puolelle astuttamaan Oonan mahtavalla uroksella Galik Du Diable de Morval, tästä pääsee Galikin kennelin sivuille (huom! sivut vain ranskankieliset). Galik on oikein oiva mies, mahtavalla luonteella sekä äärettömän kauniilla ulkonäöllä varustettuna. Heti ensimmäisenä kun kurvasin heidän pihaansa Galik juoksi syliini rapsutettavaksi. Galik on saavuttanut Ranskassa beauceronien jalostustarkastuksessa Recommande cot4, joka on paras tulos jonka sieltä voi koiralleen napata.

Oonahan on mahtavan tasaisella luonteella varustettu beauceron narttu, jolla riittää taipumuksia harrastukseen kuin harrastukseen. Itse olen hänen kanssaan puuhaillut tottista, IPOa, PK-jälkeä sekä kaikkea muuta kivaa ja jännää. Oonan tuloksiin pääsee tutustumaan tästä.

Astutuksesta alkoikin jännittävä odotus, tuleeko pentuja ja kuinka paljon. Viimein pääsimme käymään ultrassa ja sieltähän se varmistui, pentuja on tulossa. Ultrassa näkyi vähintään 6 pentua.

Nyt Oona on kasvanut jo sellaisiin mittoihin, että sieltä saattaa olla odotettavissa ehkäpä enemmänkin pentuja. Kaikki pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, säännöllisesti madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina sekä sirutettuina. Ja mukavan pentupaketin sekä -kansion kera, joka sisältää hoito-ohjeet sekä muuta hyödyllistä tietoa ja tietenkin kasvattajan antama ympärivuorokautinen tuki ja turva, joten uuden omistajan ei tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi uuden pennun kanssa.

Pennuista odotetaan loistavia, tasapainoisia harrastuskoiria mahtavalla sukutaululla varustettuna. Tämä pentue tuo Suomeen uudehkoa beauceron linjaa.

Laskettu aikahan neidillämme on siis tällä kuluvalla viikolla. Nyt neiti on levossa ja hemmottelemme tulevaa äitiä urakalla.

Jännittäviä aikoja!

Jos siis kiinnostusta pentuja kohtaan, voi allekirjoittaneelle siis minulle joko soitella tai laitella sähköpostia. Puhelinnumeroni on 045-6735782 ja sähköposti osoitteeni: kati.pirinen@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti