keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pienet beussin alut

Perjantaina kävimme pentupanta sekä muilla tarvikeostoksilla tulevaa pentuetta varten. Ja päivä ei olisi voinut olla sopivampi sillä illalla kuuden aikaan Oona alkoi selvästi käyttätyä eritavalla ja esisupistukset alkoivat. Tiesimme siis seuraavasta yöstä tulevan pitkän, mutta emme ollenkaan osanneet arvata, että siitä tulisi niin pitkä kuin siitä tulikin..


Ensimmäinen pentu syntyikin kello 4.35 lauantai aamuna, poika sai kaulaansa lilan nauhan. Painoa pojalla oli syntymä hetkellä 482g. Lila poika tykkää nukkua mahdollisimman lähellä äitiä kokoajan, kaivautuu pienimpiin koloihin.
Seuraavana tulikin sininen poika kello 7.08, hänelle painoa oli kertynyt 481g. Sininen poika tahtoo kaiken ja heti! Hän ei kestä odottelua vaan hän määrää tahdin.  Sininen poika nauttii olostaan pentukasan päällimmäisenä.
Ja edelleen jatkui poikien syntyminen kello 9.20, seuraava poika sai kaulaansa mustan nauhan ja hänelle painoa oli kertynyt 398g. Musta poika tykkää vaellella itsekseen ympäsi pentulaatikkoa, hänet löytää aina mistä sattuu, oikea seikkailijaluonne.

Sitten vihdoin ja viimein syntyikin ensimmäinen tyttö kello 12.05. Meidän oma pieni prinsessa. Tyttö on pentueen pienin ja syntyessään hänelle oli kertynyt painoa vain 316g. Prinsessa on oikein pieni ja sievä, hänen äänensäkin on ainutlaatuinen. Hän tykkää sukeltaa kasan alimmaiseksi ja nautiskella olostaan sisarusten lämmittäessä.
Ja taas jatkui poikien vuoro kello 14.10. Tällä kertaa sidoimme kaulaan punaisen nauhan. Tälle pojalle painoa oli kertynyt 449g. Punainen poika tykkää makoilla ruokailun jälkeen selällään suu auki ja tyytyväisenä elämään.

Tässä välissä Oona-äiti tarvitsi hieman hengähdystaukoa raskaan urakan välissä ja keräili voimia itselleen. Tauon jälkeen pentujen syntymisen tahtikin kiihtyi oikein urakalla.


Keltainen poika oli vuorossa seuraavana kello 19.00, painoa 394g. Keltainen poika osaa ilmaista kuuluvasti missä hän menee ja koska hänellä on nälkä, vilkas vipeltäjä jo tässä vaiheessa, pienestä koostaan huolimatta.Poikien valtakausi vain näytti jatkuvan ja seuraavaksi tulikin vihreän pannan kaulaansa saanut poika kello 19.20. Syntymäpaino pikku herralla oli 463g. Tällä pienokaisella on erikoisimmat ruokailutavat, hän nauttii ruokailusta yleensä kasan alimmaisimpana maaten, selällään tassut taivasta kohti. Oi, miten ihanaa elämää!


Ruskean pannan kaulaansa saanut poika syntyi seuraavaksi kello 20.00, painoa 443g. Poika tykkää nukkua mahdollisimman lähellä äitiä, joko äidin jalkojen välissä, tassujen päällä tai kylkeen liimautuneena. Äidin pieni rakas!

Ja viimeisimpänä saimmekin maailmaan ne kaksi suurinta pentua...Joista ensimmäisenä syntyi poika kello 21.43, jolle sidoimme oranssin nauhan kaulaan, painona 543g. Tämä poika on suuri ahmatti, hänellä tuntuu olevan aina nälkä, hänet löytää aina syömästä tai hän on juuri menossa syömään. Rauhallinen poika.
ja kaikkein viimeisimpänä saimme toisenkin neitokaisen joukkoomme kello 22.20 ja hänen syntymäpainonsa oli 501g. Tämä neiti on tällä hetkellä laatikon rauhallisimpia, hän rakastaa nukkua ja syödä ja kaikken parasta on köllötellä siskon kanssa vierekkäin lämpimänä.

Kaikki pennut ovat hienosti saaneet kerättyä lisää painoa ja kasvavat sekä kehittyvät päivä päivältä. Synnytys oli pitkä, mutta Oona jaksoi sen hienosti. Ei kertaakaan voinut huonosti vain ja ainoastaan oli hieman väsynyt urakan jälkeen. Nyt koko suuri perhe voi oikein vallan mainiosti. Oona hoitaa pentuja super äidin tavoin, häntä ei millään meinaa saada ulos pentulaatikosta, kaikki pennut kiiltävät puhtautta kun äiti niitä hoitelee ja heti pissalenkin jälkeen Oona juoksee takaisin pentulaatikkoon ruokkimaan pienokaisiaan.


Tällaista auvoista elämää täällä pentulaatikon äärellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti