maanantai 9. huhtikuuta 2012

Mätsärissä

Tänään tapahtumalistallamme oli yhdistyksemme Match Show, joten siellä meni töissä koko päivä. Päivä oli oikein mukava ja hauska, aikakin kului aivan uskomatonta vauhtia. Kiitos siis tästä mukavasta päivästä mukana olleille sekä osallistujille että yhdistyksemme jäsenille. Näistä tapahtumista jää aina niin mahtava tunnelma siitä, kuinka hieno tunnelma meillä yhdistyksen sisällä on.

Mätsäriuransa pääsi avaamaan myös Manu. Oona ei päässyt mukaan edelleen jatkuvan juoksuajan takia. Mutta Manu pääsi harjoittelemaan näyttelykehässä juoksemista, vaikkei varmasti tule ikinä muulloin kehissä juoksemaankaan (mikä sinänsä on harmi pojan ulkonäön sekä mahtavan liikkumisen takia). Nuori herra pääsi vielä osallistumaan pentuluokkaan, pentujen ikäraja kun oli 12kk. Tänään siis oli ensimmäinen kerta kun Manun piti juosta kauniissa ravissa vierellä sekä seistä liikkumatta paikoillaan. Seisominen vielä sujui kun vain namia riitti nenän edessä, silloin ei edes välitetty tuomarista. Kauniisti annettiin tuomarin katsoa sekä hampaat että korvat, kiitokseksi tästä tuomari sai pusun. Mutta ympyrässä juokseminen oli kaikkea muuta kuin kaunista, aivan hirveää ja kamalaa katsottavaa. Manu-herra kun luuli meidän leikkivän, jolloin roikkui hihassani tai pomppi tasajalkaa ilmassa tai sitten tukehtui näyttelyhihnaansa. Hetkittäin nähtiin kyllä kaunista raviakin, mutta suurimmaksi osaksi nuorukainen liiteli ilmassa. Kehästä saimme vain sinisen nauhan, enkä todellakaan voi esityksen perusteella muuta vaatiakaan. Tuumasin siis kehän jälkeen, että ehkä meidän täytyy herran kanssa jättää näyttelykehät muille ja tyytyä tokokehiin sekä pk-maastoihin.

Lauantaina kävin myös seuraamassa agilitykisoja. Manu pääsi tuonnekin mukaan. Ja oli oikein loistava tilaisuus harjoitella pojan kanssa hieman tottista sekä rauhoittumista oudossa paikassa. Rauhoittuminen kun pojalle tuollaisessa satojen ihmisten ja koirien seassa, tuntemattomassa paikassa oli melkein mahdotonta, mutta lopulta sekin onnistui.

Ja vihdoin, pääsiäisen kestäneen väsytyksen jälkeen nuorukainen on aivan rättiväsynyt. Makoilee reporankana keskellä lattiaa niin kovin onnellisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti