tiistai 17. huhtikuuta 2012

Elämää nartun ja uroksen kanssa

Kuinka se on mahdollista? Miten hoidat juoksuajat jos molemmat ovat leikkaamattomia? Meneekö toinen jonnekin hoitoon?

Sain hirmu tulvan kysymyksiä kaikilta. Vastasin vain, että "Sittenhän sen näkee mitä tuleman pitää." En todellakaan osannut odottaa mitä olisi edessä, vahinkoahan ei missään nimessä saanut päästä tapahtumaan. Ajattelin, että kyllähän siitä selvitään...

Ja nyt vihdoin muutama viikko takaperin koitti se odotettu aika, se juoksuaika. Alku oli helppo, uros kiinnostui hirveästi nartusta, mutta kun narttuni oli niin kovin kärttyinen ei se päästänyt urosta alkuvaiheessa ollenkaan lähelleen. Ensimmäinen viikko sujui näin.

En uskaltanut kellekään sanoa kuinka helposti meillä on mennyt. Kasvattajalle vahingossa mainitsin ohimennen, johon sainkin heti toppuuttelut, "Odotas vain.."

Toisella viikolla ilmeni yksi vaikeus. Olin nimittäin yksinollessaan eristänyt koirat toisistaan, mutta niin, että näköyhteys edelleen säilyi. Tämä oli virhe! Uros kun alkoi kaikessa yksinöisyydessään kaivata kovastikin narttuni seuraan, niin kovasti, että oli lauleskellut serenadia narttuni lumoamiseksi.

Tämä loppui lyhyeen. Vaikka narttu ehkä lumoutuikin niin naapurit eivät. Nyt poika toiseen huoneeseen ilman näköyhteyttä.

Kun minä olin kotona pidin koirat samassa tilassa, jatkuvan tarkkailun alla tietenkin. Tuolloin ei ollut mitään ongelmia, pystyin huoletta pitämään koirat yhdessä. Tämä oli suuri helpotus, sillä olin jo kovasti pähkäillyt kumpi saa milloinkin olla samassa tilassa minun kanssani. Ulkona en voinut molempia päästää yhtä aikaa vapaaksi, siinä en koiriini luottanut, vaan vuorotellen päästin niitä vapaana juoksemaan.

Näin elimme sen kolmisen viikkoa ja yhtäkkiä huomasin juoksujen loppuneen ja narttu pystyi palaamaan mukaamme arkiaskareisiin.

Eli nyt voin kokemusta viisaampana vastata ihmisten esittämiin kysymyksiin. Nartun ja uroksen elo saman katon alla ainakin meillä käy todella helposti. Tietenkin sanomassani pitää muistaa pieni varaus; nämä olivat uroksen kokemat ensimmäiset juoksut ja urokseni on vielä nuori, tällä hetkellä vielä alle vuoden. Joten en tiedä onko seuraava kerta pahempi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti