keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kysymyshaaste nro1

Olen saanut tässä hiljattain pari kysymyshaastetta, joihin lupasin vastata mahdollisimman piankin. Joten otetaan nyt järjestyksessä ensimmäinen jonka sain Tiinalta.


Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.

1. Miksi valitsit juuri sen koiran, mikä sinulla tällä hetkellä on?
Halusin beauceronin, koska halusin halusin paimenkoiran, jonka kanssa voi harrastaa mitä vain, sillä minä tunnetusti olen kovinkin kokeilunhaluinen koiraharrastaja ja minut voi löytää koirineni mitä ihmeellisimmistä paikoista. Toinen tärkeä asia joka karsi muita rotuja pois oli rodun terveys. Beauceron ei ollut alunperin minulle kovinkaan tuttu rotu ja toinen varteenotettava vaihtoehto olisi ollut saksanpaimenkoira (jonka karsi kuitenkin pois rodun nykypäivänä kovinkin pitkä sairauslista), joten soitin kasvattajallemme jonka sivut löysin netistä googlettamalla ja kun huomasin hänen kasvattavan myös saksanpaimenkoiria, pyysin häntä vertailemaan näitä rotuja keskenään. Kiitoksia hänen rehellisen ja asiantuntevan kertomuksen, päätin mennä tutustumaan koiriin ja sitä myötä kotiini muuttikin pian pieni beauceron hauva. Ja sitä myötä myös toinen..

2. Mikä on paras asia koirassasi?
Manussa parasta huumorintaju, viattomuus sekä viettikestävyys. Manun yksi suosituimmista ilmeistä "Mitä tapahtui, en se ainakaan minä ollut.." -on tullut kovinkin tutuksi.
Oonassa luotettavuus sekä rauhallisuus. Oona on meidän "edustuskoira", erilaisissa tapahtumissa neidin voi nähdä aina mukanani.

3. Onko koirassasi mitään, mitä muuttaisit?
Manu on tällä hetkellä lähellä täydellistä koiraa. Nuori koira täynnä virtaa, nopeasti latautuvat akut sekä into millä hän työskentelee. Toivon, että saan hänet myös pidettyä samanlaisena. Mutta se mitä haluaisin Manussa muuttaa.. haluan, että se toinenkin kives olisi laskeutunut.
Oonassa saisi taas olla enemmän poweria sekä motivaatiota niinkin tylsään asiaan kuin tottisteluun. Mutta, täytyyhän sitä laittaa ohjaajallekin hieman lisähaasteita, jotta osaa joka kerta miettiä tarpeeksi mielekkäät treenit.

4. Jos sinä olisit koira, millainen koira olisit?
Olisin joku paimenkoira, urheilullinen, hieman vilkas säheltäjä, joka tarvitsee auktoriteettisen ohjaajan. Olisin myös päämäärätietoinen sekä omapäinen. Ruoan söisin nirsoilematta ja kuitenkin tämän energiapakkauksen sisältä löytyisi myös koira, josta on mukava käpertyä joka yö omistajan kainaloon nukkumaan.

5.  Miten päädyit koiraharrastuksen pariin?
Olen aina elänyt koirien parissa joten voisipa melkein sanoa, että olen kasvanut koiraharrastuksen pariin. Aloitin kuitenkin kunnolla harrastamisen ja kisaamisen vasta Oonan kanssa, koska silloin huomasin omistavani koiran jonka kanssa oli todella kiva tehdä töitä. Ja kun tällaisen rodun kanssa on pakko harrastaa niin eksyin kiertelemään erilaisissa koiraseuroissa ja kursseilla, joista jumahdinkin parhaimpiin paikkoihin. Mutta tässä yhteydessä täytyy kertoa, että sitkeys kannatti, sillä pitkällä etsinnällä löysin kivat treenikaverit sekä -seuran, ihmiset jotka auttavat toisiaan ja tietävät mitä tekevät, sekä ovat koirankoulutuksessa samoilla linjoilla minun kanssani.

6. Mitkä ovat sinun ja koirasi tulevaisuuden tavoitteet?
Elää mahdollisimman pitkään ja terveenä ;) aiemmin meillä taisi olla suuriakin tavoitteita. Nyt olen muuttanut tavoitteet realistisemmiksi. Molempien kanssa yritän nyt ensiksi käydä kokeilemassa palveluskoirien jälkikoetta, sinne meno vain tuntuu vielä kovinkin jännittävältä.

7. Millainen on sinun unelmiesi koira?
Koira joka jaksaa työskennellä sekä rakastaa tehdä hommia minun kanssani. Kuuliainen sekä tottelevainen. Sekä koira, jonka kanssa voi harrastaa kaikkea maan ja taivaan väliltä. Siitä täytyy myös löytyä hieman haastetta.

8. Mikä on paras asia koiraharrastuksessa?
Se ihana tunne jonka onnistuneet treenit saavat aikaan. Ilo, jonka voi nähdä koirasta kun sen kanssa toimii sekä tietysti ihanat ihmiset joihin harrastuksen parissa väistämättä törmää. Ja onhan niitä pystejäkin kiva kotiin kannella ;)

9. Onko koiraharrastuksessa jotakin, mikä saa sinut vihaiseksi?
Ihmiset, jotka eivät harrasta ilosta ja koiran ehdoilla vaan pelkästään maineen ja kunnian vuoksi. Tässä täytyy lainata erään hollantilaisen sanoja: "Meillä Hollannissa koira hankitaan ensisijaisesti perheenjäseneksi ja toisena vasta tulee harrastus. Kun taas Suomessa koira on ensisijainen harrastusväline." Harmittavaa jos suomalaisista koiranomistajista on tällainen kuva maailmalla...

10. Kuinka monta koiraa on sopiva määrä?
Kaksi... tai ehkä tähän vielä yksi mahtuisi. Paitsi kyllähän tämä viiden koirankin lauma täällä oikeanlaisissa olosuhteissa menee. Mutta itselleni maksimi on kyllä se kolme. Tietysti täytyy olla sopivan pituinen väli ennen kuin taas seuraavan ottaa ja mielestäni sopiva väli on vähintään sen 2 vuotta. Silloin on nuorimmainenkin jo ehtinyt oppimaan paljon asioita elämästä ja saanut jo hieman järkeäkin päähänsä (ainakin toivottavasti).

11. Oletko ns. yhden rodun tai yhden rotutyypin ihminen?
En ole rajoittunut pelkästään yhteen rotuun. Olen kylläkin nyt vihdoin löytänyt rodun, joka sopii minulle täydellisesti ja vastaa odotuksiani, joten en tällä hetkellä osaisi ajatellakaan omistavani toisen rotuista koiraa.

Haastankin siis seuraavaksi nuo Avataranin kakarat eli Viivin, Kristan sekä Jennin, vastailemaan seuraaviin kysymyksiin:
1. Mikä on mielestäsi tärkein asia koiran koulutuksessa?
2. Miksi valitsit juuri sen rodun joka sinulla nyt on?
3. Miten teidät tunnistaa treenikentän laidalta?
4. Millainen on unelmiesi koira?
5. Mielipiteesi koirapuistoista?
6. Mikä on mielestäsi tärkein asia, joka koiralle täytyy opettaa?
7. Muistutatko koiraasi luonteesi puolesta, jos kyllä niin miten?
8.  Millainen koiranomistaja olet?
9. Vakavin/raskain hetki, jonka olet koirasi kanssa kokenut?
10. Mitä koirarotua et ikinä ottaisi ja miksi?
11. Mikä näistä on tärkein; luonne, terveys vai ulkonäkö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti