sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Pientä puuhailua


Oonan kanssa agilitykurssi jatkuu. Olemme jo ehtineet harjoitella monia erilaisia ohjautekniikoita. Oona näyttää nauttivan tästä lajista, koska tässä saa mennä suuna päänä. Kontakteja meidän vain tulee vahvistaa. Eilen ensimmäistä kertaa kokeilin ja hämmästyin; kepit Oona osaa jo suorittaa niin että jään itse paikoilleni koiran taakse seisomaan. Oona ei siis enää tarvitse tukea kepeille.


Manun kanssa harjoittelemme nyt ahkerasti tuomista erilaisilla esineillä ja leluilla. Tämä on herralle haastavaa, koska jos suussa on jotain niin onhan sen suun pakko pureskella, ei sitä voi pysäyttää paikoilleen. Ja jostain kumman syystä Manu on oppinut heittämään esineen minulle


Osallistuimme tässä kesäkuun alussa seuramme järjestämiin möllitokoihin. Manu suoritti liikkeet hienosti. Minun olisi vain pitänyt ulkoiluttaa koirani paremmin ennen kehää, koska pojan täytyi poistua kesken kehän tarpeilleen. Oona myös teki hienosti ja mikä parasta (syy jonka takia osallistuin molempien kanssa), saimme kokeenomaisen tilanteen, mutta sain myöskin palkata koiraa kolme kertaa kehässä. Tämä siis tuli Oonan kohdalla enemmän kuin tarpeen, koska neiti on oppinut ettei kehässä tule palkkaa vaan palkka tulee vasta autolla.

Lopussa hieman kuvia meidän vapun Lappeenrannan reissusta, eli hyvänmielen tokokokeesta.

Minun kohdallani koe alkoi Oonan kanssa ja koe aloitettiin paikalla makuulla niin kuin yleensä tehdäänkin.
Paikalla makuusta paluu takaisin koiran luokse, hienosti meni ja kaikki koirat pysyivät paikallaan.

Luoksetulon pysäytys, aivan loistava pysähtyminen ensimmäisellä käskyllä. Ohjaajan syvyysnäkö ei vain ole tarpeeksi riittävä ;)
Luoksetulo, tästä Oona osaa heittää aivan mahtavan upean sivulle tulon. Kiitos Susanna Korrin oppien ja Camillan, jonka kanssa tätä treenasimme. (Todella, tämä on oikeasti hieno, sillä jopa kurssilaiseni ovat halunneet nähdä tämän uudelleen ja uudelleen pienenä loppukevennyksenä)

Seuraavana nouto...

...ja kapulan luovutus.

Kauko-ohjaus, eikä neiti edennyt ollenkaan :)

Seuraavana Manun vuoro..

Taluttimessa seuraamisen loppua

Ja tässä pisteet taluttimessa seuraamisesta, kuulemma liian tiivistä seuraamista, eikä tuomari tykännyt käteni asennosta.

Vapaana seuraamista, katsokaa tuota kontaktia. Se ei herpaannu kertaakaan :)

Kuvista kiitokset Satu Erkiölle. Tänään suunnittelin tekeväni jäljet koirilleni, taidan passata tällä kertaa, tuolla on aivan kamala kaatosade.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti