sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tokokisoista kasvattajan luokse

Lauantaimme alkoi aikaisin kun lähdimme ajelemaan kohti Nummi-Pusulaa. Meillä oli siis edessä tottelevaisuuskoe. Sain muutamaa päivää ennen koetta kisakirjeen jossa kerrottiin kokeen olevan ulkokoe. Tästähän hermostuin kovin ja rupesin jännittämään kun kyseessähän tosiaan on sitten meidän ensimmäinen ulkokoe. "Mitä jos koirani karkaa kehästä tai ylittää kehäviivan.." Pelot tulvivat mieleeni.

Kenttä oli Nummen urheilukentällä, nurmi pohjainen. Paikalla oli myös 2 muuta beauceronia, joka on todella harvinaista, että samassa kokeessa on muitakin saman rotuisia. Mutta oli mukava päästä seuraamaan myös muiden beussien suorituksia.

Alokasluokkaan ilmoittautuneita oli 17 koirakkoa, tuomarinamme toimi Harri Laisi. Ja niin koitti pian meidän vuoro.

Luoksepäästävyydestä 8 pistettä. Oona istui hienosti sivulla tuomarin lähestyessä, mutta kun tuomari rapsutteli, heittäytyi koira nojaamaan tuomaria ja siitä selälleen, "rapsuta vielä tuolta, siellä on todella makea kohta."

Paikalla makaamisesta 10 pistettä. Hyvin meni nopeasti maahan, pysyi paikallaan koko 2 minuuttia eikä ennakoinut perusasentoa. Itse seisoin jäykkänä liikkumatta paikoillani, ettei Oona vahingossakaan luule mitään liikettäni käskyksi. Minulle vain meinasi tulla tukalat oltavat kun juuri silloin tuli joku ötökkä kävelemään naamalleni..

Seuraaminen kytkettynä 8 pistettä. Seuraamispaikka oli hyvä, kontakti ei meinannut pysyä sekä perusasennot liikkeiden välillä unohtuivat välillä. Seuraamiskaavio oli muuten hirmuisen pitkä, paljon pysäytyksiä sekä suunnan muutoksia.

Taluttimetta seuraaminen 7 pistettä. Samalla tavalla meni kuin kytkettynä seuraaminen, mutta seuraamispaikka horjui välillä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 pistettä. Loistavaa, mahtavaa... Tämä sujui hienosti.

Luoksetulo 9 pistettä. Luoksetulossa Oona tulee ensin eteen, josta vierelle. Pisteen menetys johtui siitä, että Oona eteen tulossa on oppinut tulemaan niin lähelle, että tökkää kuonolla minua. Tuomarin kommentit tähän, "Tuosta kannattaa opetella eroon, kun avoimessa se tulee tuohon puukapulan kanssa, niin se jo oikeasti sattuu."

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 pistettä. Vihdoin ja viimein se onnistui myös virallisissa kokeissa, eikä mennyt liike nollille kuten aikaisemmissa kokeissa. Se käskysanan vaihto todella auttoi. Tuota en vain tiedä mistä pisteen menetys johtui.

Estehypystä tuli 8½ pistettä. Pisteet lähtivät siitä kun itse vaihdoin asentoa koiran hypätessä. Todella tyhmä virhe, en tosiaan edes itse tajunnut tehneeni tuota virhettä, mutta onneksi kaikesta oppii ja ensi kerralla osaa kiinnittää tuohonkin huomiota.

Kokonaisvaikutus 8½ pistettä.

Tuomarin loppukommentit kuuluivat jokseenkin näin; "Pienellä hiomisella tästä kuoriutuu oikea huippuyksilö."

Kokonaispistemäärämme oli siis 172.5 pistettä ja kolmas alokasluokan ykköstulos, joka tarkoittaa, että nyt on TK1 plakkarissa. Sijoituksemme oli 3/17, joten pääsimme myös palkintosijoille ja hienon pokaalin kera kotiin. Hieno päätös siis alokasluokalle, sitten vain avoimen liikkeitä treenailemaan.

Tai eihän matkamme suunta ollut tietenkään kotiin vaan Keuruulle, kasvattajamme luokse. Kävimme siellä katselemassa pieniä beussikakaroita. Neitimme ei tietenkään tällä kertaa päässyt pentuja katselemaan vaan odotti nätisti autossa. Pentulaatikossa riitti menoa silloin kun pienokaiset eivät nukkuneet. Toiset jo murisivat toisilleen kun taas toiset purivat nukkuvaa sisarustaan, voi miten suloisia nuo olivatkaan.


Ja kun toinen osapuoli meistä halusi katsoa Suomen MM-pelin Slovakiaa vastaan, pääsimme kotimatkalle vasta hieman ennen kello kahtatoista.


3 kommenttia:

 1. Onnittelut TK1:stä! Tosi hienoa! Sitten avointa korkkaamaan? :D

  VastaaPoista
 2. Onnittelut tätäkin kautta TK ykösestä!! :-)

  Ihanaa kun kävitte, Oonaa on aina niin ihana nähdä! <3

  Tässäkin pitäis olla tykkää-nappula

  -Taina-

  VastaaPoista
 3. Voi todella suuret kiitokset onnitteluista! :)
  Avointa olisi tarkoitus lähteä piakkoinkin katselemaan, ensin vain hiotaan nuo liikkeet kunnolla kuntoon.

  Taina, kuin myös, siellä teillä päin on aina niin mukavaa käydä. Oonakin tykkää ;)

  VastaaPoista