perjantai 22. huhtikuuta 2011

Möllitokokisat


Tänään kävimme vaihteeksi koittamassa epävirallisia tottelevaisuuskisoja Koirakoulu Kompassin järjestämässä pääsiäismöllikisassa. Osallistuimme alokasluokkaan. Liikkeet arvosteltiin kuin virallisissakin kokeissa ja liikkeiden suorituskin meni virallisten kokeiden mukaan. Liikkeiden välillä oli kuitenkin hillitty palkitseminen sallittua, joten namia sai antaa. Suorituksen aikana palkitseminen oli kuitenkin kiellettyä.

Seuraavassa taasen liikkeet sekä niistä tulleet pisteet;

Luoksepäästävyydestä tuli 8 pistettä. Oona meni tuomaria vastaan, josta karisi pisteitä pois.

Paikalla makuusta 10 pistettä. Ennen liikettä kuulin ampiaisen surisevan takanani ja se jatkoi pörräämistä Oonan lähettyvillä myös koko liikkeen suorituksen ajan. Huomasin sen siitä kun Oona käänteli päätään surinaa kohti, mutta ei onneksi liikkunut paikaltaan ollenkaan.

Kytkettynä seuraamisesta tuli 9½ pistettä. Ohjaaja oli jättänyt remmin liian tiukalle, josta karisi pisteitä. Ensi kerralla täytyy muistaa tuo löysä remmi! Muuten seuraaminen hyvää ja kontakti pysyi hienosti.

Taluttimetta seuraamisesta tuli tällä kertaa vain 8½ pistettä. Kontakti ei pysynyt kokoaikaa ja ohjaaja ei edelleenkään osannut kävellä suoraan. Argh, kuinka vaikeaa voi olla tuo suoraan käveleminen? Onneksi kisoissa olen muistanut tuon ja keskittymällä keskittynyt suoraan kävelemiseen. Joten tässä kohtaa ohjaajalle vain lisää treeniä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 pistettä. Seuraaminen hyvää sekä välitön maahanmeno.

Luoksetulo 10 pistettä. Nopea luoksetulo ja täydellinen loppuasento.

Seisominen seuraamisen yhteydessä, liike joka on epäonnistunut jokaikisessä kokeessa jossa olemme käyneet. Tällä kertaa Oona pysähtyi välittömästi ja vielä oikeaan asentoon, joten pisteitä tuli täydet 10.

Estehypystä 9 pistettä. Hieman kolahti jalat esteeseen, mutta jäi seisomaan juuri oikeaan paikkaan esteen taakse.

Kokonaisvaikutuksesta 10 pistettä. "Iloista ja energistä menoa", oli tuomarimme kommentti.

Pisteitä tuli kasaan huimat 189, joka on alokasluokan 1. tulos ja näillä pisteillä olimme koko alokasluokan voittajia. Tulos oli todella yllättävä sekä hämmentävä, tällaisiin tuloksiin kun pääsisi virallisissakin kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti