tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden vaihde

Mitä kuuluu uuteen vuoteen? Eikös uusi vuosi aloiteta aina aikaisella herätyksellä ja pitkällä lenkillä, jotta voi illalla viettää iltaa kavereiden kanssa oleskellen. Näin ainakin koiramme viettivät tämän vuoden vaihteen.

Aattopäivän aloittelimme mukavalla parin tunnin aamulenkillä Sipoon koirametsässä. Koirametsä onkin mukava paikka tällaiselle pääkaupunkiseudun asukkaalle, jolla ulkoilu mahdollisuudet vapaana juoksentelevan koiran kanssa ovat rajalliset. Koirametsässä on nimittäin noin 50 hehtaaria metsää jossa ei tarvitse miettiä vastaantulevia lenkkeilijöitä vaan siellä koira saa viipottaa kaikessa rauhassa. Vaikka paikalla olikin kymmeniä autoja, tapasimme lenkin aikana vain muutaman muun ulkoilijan.

Lenkin jälkeen yllättää aina kova nälkä, varsinkin kovin rankan lenkin jälkeen kuten meillä tänään oli. Jolloin ei pienelle kasvavalle miehelle riitäkään enää se yksi annos ruokaa vaan tuo tyhjä aukko vatsassa on hyvä täyttää terveellisellä ja kuitupitoisella ruisleivällä, tai totta puhuaksemme pussillisella ruisleipää! Ruokailun päälle on sitten mukavaa hetkeksi nukahtaa.

Kun on hyvin nukuttu sekä syöty on mukava lähteä katselemaan näitä raketeiksi kutsuttuja valoilmiöitä tai pikemminkin kuunnella niitä automatkan ajan Järvenpäähän. Manun ensimmäinen vuodenvaihde ja ensimmäiset raketit. Ei poika korvaansa hetkauttanut paukkeelle, kuten ei siskotyttö Oonakaan.

Tänään onkin tuota lunta satanut koko talven edestä, niinkuin toivoimme valkoista joulua saimme valkoisen vuoden 2012. Talossani asuu kaksi karvaista, joiden unelmat ovat toteutuneet, joiden mielestä maailmassa ei ole mitään ihanempaa; kuin lumi. Siispä siitä nauttimaan! Toivotamme kaikille oikein rattoisaa sekä mukavaa uutta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti