torstai 17. maaliskuuta 2011

Paimennuspäivä SomerollaLaskiaissunnuntaina 6.3 meillä olikin taas harvinaista ja mukavaa puuhaa. Pääsimme taas melkein vuoden tauon jälkeen paimentamaan lampaita. Tällä kertaa päivän oli järjestänyt meille beauceronin rotuyhdistys, joten olipas mukavaa nähdä muitakin saman rotuisia työssä lampaiden kanssa. Paimennuspäivä järjestettiin Somerolla Swedun paimennuskoulussa, samassa paikassa jossa olimme jo viime kesänä Oonan kanssa käyneet. Ja odotimmekin vesi kielellä taas niitä maittavia ruokia, jota meille siellä tarjottaisiin..

Nyt kun pakkaset olivat niin kovat ja lunta vielä maassa niin paimennus oli järjestetty sisätiloissa pienessä maneesissa.

Johtuiko taas pimeästä hallista vai mistä, mutta ensimmäisellä kerralla Oona ei ollut ollenkaan kiinnostunut lampaista. Juoksenteli maneesia ympäri, kävi moikkailemassa muita ja söi ah, aina niin maittavaa lampaan kakkaa. Vasta minuuttien kuluttua neiti äkkäsi, "hei täällähän on muitakin" ja meni kiinnostuneena nuuskimaan lampaiden takapuolia. Ensimmäisen kerran päätimmekin sitten tähän.

Toisella kerralla Oona olikin jo kiinnostuneempi lampaista, mutta taas hetken päästä kuitenkin löytyi jotain mielenkiintoisempaa, nimittäin syötävää. Kimmo, joka tilan omistaa, sanoikin, että kyllä koiralta löytyy rutkastikin taitoa, kunhan saisi vielä kiinnostustakin lisättyä.

Kolmannella kerralla taas oli enemmän kiinnostusta ja Oona oikeasti jo hieman ajoikin lampaita. Vauhti meillä oli kuitenkin mukavan rauhallinen, mutta eipähän tarvinnut pelätä ettei Oona olisi hallinnassani.

Kamera meillä oli mukana, mutta kun maneesissa oli tosiaan pimeää ei meidän salama riittänyt siihen, että olisi saanut hyviä kuvia.

Ja näin meillä rentouduttiin rankan päivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti